Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2007 19:20 - Хубав живот
Автор: inside Категория: Лични дневници   
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.10.2007 19:42


Често се замислям, че живота ни е прекалено кратък за да направим/научим нещо смисленно за самия него.
Раждаме се, лигавим се 10 години и пълним с говна памперсите или пък ядосваме индивида който ни е родил/създал.
Следващите 10 години се опитваме да променим нещата към по-добре. Ставаме рано за училище, храним се с полуфабрикати /дори да ни казват че не са/, ходим на даскало в което не учим нищо което би ни потрябвало в реални ситуации, като изключим практическите занимания, физкултурата, и предметите свързани с изкуство.  Продължаваме да си ядем смахнатите храни и се надяваме метаболизма ни да е добър за да не станем 100 кила още на 13 години. Ебаси кефа а? Завъшваме про-гимназия и отиваме в техникум или гимназия, която ще ни научи на още повече простотии които нямат много общо със специализацията ни. След това се чудим къде да си намерим работа по тази "специализация" и в крайна сметка работим нещо съвсем друго и както се очаква не го правим както трябва. Защо се получава така ли? Ми защото образователната ни система е кекава и факана. /Пък сега ми искат и големи заплати - майната ви!/
Междувременно в училище ни прасва пуберитета - аха от него са пъпките по лицата ви. На момчетата започва да им става, на момичетата им идват гостите от Черен Бряг и др. подобни. Сещам се когато бях пубер колко ме беше срам да си купувам презервативи, защото не се продаваха от автомат ами от тъпа лелка която ме гледа с тъпия си поглед все едно че си купувам тротил.
В следващите 10 години или се опитвате да станете нещо, постигайки го с работа или постигайки го с подкупи по факултети и преподавателите им. Ъхъ преподавателите им. Колко пъти съм чувал репликата "Ще се видим следващият път колешке" дори без да погледне написаното. На мен ако ми каже така ще го намеря къде живее и ще му строша ченето да не може да говори и яде 3-6 месеца. Тъпанар!
От страната на добитъка който се опитва да постигне нещо с честен труд
нещата стоят друго яче. Погазване на правата на работника, неоценяване на труда му подразбиране /що да му давам, той ша баца и без да му дигам заплатата/ Таквиз педали данъчна полиция да не ги пропуска.
Има и изключения - те да не се чувстват засегнати.
Ако сме се оженили/омъжили преди да завършим образуванието което сме си запланували пък става още по-весело. Видях едни малки обувчици за дете на 2 годинки - цена 47 лв. - МАА ВИ ТЪПА  как да имат деца хората. Заради глупости от сорта циганите ще са повече от нас. след 10-15 години.

След още 10 години осъзнаваме какво сме пропуснали да направим с живота си и то най вече да го ЖИВЕЕМ, ама е късно и продължаваме по старата пътека и гледаме да отцелеем или да не ни згази поредния крадлив депутат минаващ по шосето с бронираната си лимузина.

Колко от нас искат да започнат да живеят живота си от начало, но да помнят преживяното до сега? предполагам повечето...



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: inside
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3674
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 31
Архив